Over mij

Mijn achtergrond

Als gewichtsconsulent ben ik opgeleid bij Sonnevelt opleidingen en sta geregistreerd bij BGN, de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten. 
Voordat ik als gewichtsconsulent aan de slag ging heb pedagogiek HBO gestudeerd. Jarenlang heb ik gewerkt als persoonlijk begeleider met mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme, waaronder ook kinderen met autisme en jongeren.
Doordat ik door een ongeluk tijdelijk uitgevallen ben op mijn werk, kreeg ik tijd en ruimte. Ik werd me bewust van hoe je door een gezonde leefstijl ook zoveel terug kon vinden van je gezondheid en levenslust. Deze kennis wil ik graag met anderen delen.
Ik kreeg de kans me om te scholen als gewichtsconsulent en heb dit met veel plezier gedaan. Daarnaast heb ik een actieve leefstijl Ik doe al jaren aan yoga en ga veel naar buiten
Ik ben ook opgeleid als reconnective healer, klankschaalmasseuse en medium.

Mijn visie

Mijn holistische visie verteld me dat alles met elkaar in verbinding staat en dus be├»nvloed. 
Zo ook voeding, lichaam en geest. Daarom vind ik het belangrijk om naar al die aspecten te kijken. Stress bijvoorbeeld heeft heel veel invloed op onze hormoonhuishouding, wat op haar beurt weer invloed heeft op jouw eetgedrag. Maar ook een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan ervoor zorgen dat je onrustig word, of dat je een onverzadigd gevoel hebt, waardoor je mogelijk weer meer gaat eten.
Bewegen heeft invloed op je gestel en je gewicht, maar ook op je psyche. Er worden stofjes aangemaakt in je hersenen waardoor jij je goed gaat voelen. 
Daarnaast gezond eten kan ook heel lekker zijn. Op een houtje bijten is niet gezond voor je lichaam, maar ook niet voor je geest.
Je hoeft echt niet op je kop te staan om gezond te leven. Het gaat om datgene wat bij jou past. Hierin wil ik je graag adviseren.